Skip to main content

Turnen dames

November 2023

Het wedstrijdseizoen 2023-2024 staat voor de deur. De eerste wedstrijden zijn inmiddels achter de rug en ook na het turnen van de clubkampioenschappen weten de turn(st)ers hoe ze er voor staan. Dit betekent ook dat we nu richting de eerste regionale en landelijke individuele en teamwedstrijden gaan kijken.
Daarom hier op een rijtje de volgende zaken.

Wedstrijden
Het wedstrijdseizoen start in november, het officiële begin van de competitieperiode. Deze competitieperiode duurt tot ongeveer half mei. De planning van de wedstrijdkalender wordt zo snel mogelijk op de site gepubliceerd. Naast teamwedstrijden kunnen turnsters deelnemen aan individuele wedstrijden.. Er zijn meerdere plaatsingswedstrijden in teamverband, vanwaar plaatsing voor indivuele finales en teamfinales behaald kunnen worden. 
Elk van deze wedstrijden heeft een eigen doorstroomschema. Vooraf is bepaald hoeveel turnsters er doorgaan naar een volgende wedstrijd, vervolgwedstrijden hangen daardoor af van de prestaties bij deze eerdere wedstrijden. Hierover volgt later in het seizoen meer informatie. De wedstrijddata kunt u ook vinden op https://dutchgymnastics.nl/wedstrijden-en-uitslagen/ . Op onze website www.ht35.nl staat ook wedstrijdinformatie.

Clubkampioenschappen 2023
De allereerste wedstrijd van dit seizoen is echter de strijd om het Clubkampioenschap 2023! Deze hebben voor de wedstrijdgroepen plaatsgevonden op zaterdag 18 november 2023.

Inschrijvingen individueel en competitie
1 oktober moeten we alle turnsters inschrijven bij de Regio. Daarmee bepalen we voor dit seizoen in welke divisie/niveau een turnster uitkomt. Voor veel turnsters zal dit dezelfde divisie zijn als vorig seizoen. Voor middenbouw of nieuwe turnsters bij HT35 moeten de trainers in het begin van het seizoen de divisie vaststellen. Sommige turnsters moeten een divisie hoger/lager gaan turnen dan vorig seizoen op basis van de promotie-degradatieregeling van de KNGU. Het bepalen van de divisie gebeurt door de trainers. Zij doen dit op basis van hun ervaringen en verwachtingen vanuit de training. Op basis van de individuele niveaus, wordt ook het niveau in teamverband bepaald. 

Wedstrijdkleding
Wedstrijden worden in geturnd in clubkleding. HT35 beschikt clubpakjes en -broekjes. Deze worden dit seizoen beheerd door Ingrid Geven. Clubpakjes worden uitgereikt op de wedstrijdlocatie en mogen nooit mee naar huis genomen worden. Voor het gebruik van de pakjes betaalt u een bijdrage, verwerkt in de wedstrijdkosten.

Wedstrijdkosten
Aan elke wedstrijd zijn kosten verbonden. Deze worden landelijk vastgesteld door de KNGU. Hiervan is door het HT35-bestuur bepaald dat de ouders/turnsters een deel hiervan bijdragen. De rest is voor rekening van HT35. De wedstrijdkosten betaalt u via de contributie. Mocht u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben, stel deze dan gerust. Via mail (secretariaat@ht35.nl) is het makkelijkste maar persoonlijk of bij de trainers kan uiteraard ook altijd.