Skip to main content

Vrijwilligersdag

Vrijwilligersdag

Chocoladeworkshop in Valkenwaard     (2015)
Gistermiddag vond het jaarlijkse vrijwilligersuitje plaats, opnieuw hadden Sanne en Wienke voor een leuke activiteit gezorgd.
In Valkenswaard vond er bij Chocolaterie Winters een echte chocolade workshop plaats.
Na het ontvangst van koffie/thee met, inderdaad, bonbons, een korte uitleg over cacao en hoe chocolade verwerkt kan worden.
Daarna mochten we zelf aan de slag. Ieder had een mal, waarin de eerste laag puur, melk of witte chocolade gegoten kon worden en vervolgens moet uitharden om ze later te kunnen vullen..
Ondertussen werd er met marsepein gewerkt, de vullingen moesten gemaakt worden, pindarotsjes gecreeerd en daarna de bonbons vullen.
De tijd vloog om, maar na bijna 3 uur mocht ieder dan toch zijn of haar eigen creaties mee naar huis nemen...
Geniet ervan!
Zie hier de foto's


Plezier en vertier in Best     (2014)
Zondag 14 september, de dag waarop de jaarlijkse vrijwilligersdag zou plaatsvinden, maar waar.. dat was nog een verrassing. Aan de hand van hints moest dit de twee weken voorafgaand aan deze dag uitgepuzzeld worden. Uiteindelijk stonden er leuke activiteiten op het programma bij “Toon Vertier” in Best. Bij aankomst werden we verwelkomd met koffie of thee en werden de groepen gemaakt: spijkeren, a-lopen, barbecue, steengrillen, joekelpan, pannenkoek, klompenmuseum en huifkar. Er moest gemidgetgolft worden bij “Adventure Golf”, 18 holes met een diversiteit aan hindernissen. Met veel lol en zelfs twee hole-in-ones van Roos en Anne werd er gespeeld en (uit)gelachen. 
Na ruim een uur balletjes slaan, kon er geluncht worden. 
Inmiddels was het zonnetje heerlijk doorgebroken en werd het op het terrein langzaam drukker. Niet alleen omdat er een hondenwedstrijd/show was, maar ook verschillende andere groepen die activiteiten hadden gepland.
Na de lunch mocht er per vijftal plaatsgenomen worden op fietskar. 
De route werd zelf bepaald aan de hand van de antwoorden op de vragen. Ondertussen moesten er ook nog foto’s gevonden en cryptogrammen opgelost worden… zin om te puzzelen? Klik dan hier.
Voor alleen maar rustig trappen was dus geen tijd, er moest ook flink gebrainstormd worden.
Na ruim een uur fietsen, konden de laatste antwoorden nog ingevuld worden op het terrein en zou de uitslag bekend worden gemaakt. Dit terwijl we konden genieten van appelgebak en wat drinken.
Miranda Vissers bleek vandaag de beste en ging er met de prijs vandoor: een fles Toon Vertier-wijn.
Een zeer geslaagde dag, Sanne en Wienke bedankt voor de organisatie!
Zie hier de foto's

 


Op zoek naar snookertalent     (2013)

Vanavond waren alle vrijwilligers van onze turnvereniging uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de vrijwilligersavond, ditmaal in Snookertown. Waarschijnlijk om misschien een nieuw talent te ontdekken, snookeren? Poolen? Golf? Een groep van ruim 50 personen bezette een groot deel van de hal, actief aan een tafel of gewoon gezellig kletsend. Een combinatie hiervan ging meestal niet goed, de ballen vlogen regelmatig in het rond. Dit was tijdens de uitleg van de spellen toch echt niet genoemd, de ballen moesten immers in de pockets!
Met een hapje en een drankje werd namens het bestuur een dankwoord uitgesproken, waarbij Nanda van den Berg als webmaster van deze website benoemd werd tot ‘vrijwilligster van het jaar 2012’. Ter afsluiting kregen allen een presentje, bestuur; ontzettend bedankt voor deze gezellige avond!
Zie hier de foto's


Ik hou van HT... (2012)

Geen nieuwjaarsborrel, maar een vrijwillgersavond dit jaar georganiseerd door het bestuur. HT'35 was te gast bij de Brandevoortsehoeve. Het welkomswoord werd gedaan door Monique van Ekert met daarbij een bloemetje voor AC-lid Mieke Rooyakkers en geslaagd heren-jurylid Rob Leenders.
Er stond een uitgebreid streekbuffet klaar en zodra de buikjes gevuld waren, was het tijd voor "ik hou van hoooooooooollllland"... uhh HT natuurlijk.
Petje op - petje af, petje op.. Was het antwoord op de vraag verkeerd, helaas.. dan moest je plaatsnemen in het Holland House (heel gezellig daar hoor!) Maar uiteindelijk was er natuurlijk ook een winnaar, de eindstrijd ging tussen Lisette de Rijk en Miranda Vissers. Laatstgenoemde beantwoorde de laatste vraag juist en kreeg hiervoor een mooie... attentie!


Dagje Aqua (op z’n) Best (2010)
Beter weer hadden we niet kunnen treffen.. 23-24 graden, heerlijk zonnetje, weinig tot geen wind, perfect! Na een drankje op het terras, tijd voor actie. Vooraf was de keuze gemaakt voor een van beide programma’s: vlot bouwen, touwparcours, wereldbal, twister, Zwitsers voetbal of vlot bouwen, kratten stapelen, wereldbal, boogschieten, Zwitsers voetbal. De groepen werden verdeeld, waarin ook weer twee teams gemaakt werden, en er kon gestart worden.
De ene groep begon met Zwitsers voetval: vier tegen vier, waarbij ieder team in een hele grote broek aan elkaar zat. ‘Team 381’ won van ‘team 1’ met 8-1. Daarna wereldbal, een bal van twee meter doorsnede waarop 1 teamlid moest zitten terwijl de bal over het parcours gerold werd. Ook nu was team 381 de sterkste (snelste). Heerlijk nadat er veel regen gevallen was en het hele veld doorweekt en dus vol slijk lag.
De andere groep startte met boogschieten gevolgd door krattenstapelen.. de veiligheidshelm was niet voor niets uitgedeeld.. aangezien de stapels nogal hoog werden, moest er af en toe gegooid worden met kratjes.
Daarna het touwparcours (boven het water!), wat nog niet meeviel. Zo snel mogelijk met je hele team via touwen, paaltjes, nog meer touwen en banden.. ja vooral de banden waren erg lastig..
Na de pauze was het tijd voor twister en Zwitsers voetbal.. al werd dit laatste veranderd in levend tafelvoetbal. Weer eens wat anders dan aan stokjes draaien..
Tenslotte gezamenlijk vlot bouwen, zo snel mogelijk zorgen dat het vlot het water in kon, peddelen om de steiger en de vlot weer afbreken. Team 381 was erg snel, scoorde twee punten voor deze snelheid en voor het afbreken, maar helaas strandde zij net voor het einde omdat het vlot toch wat instabiel gebouwd was. Niet voor niets gaan turnen, in plaats van bij de scouting.
De steiger (lees skischans) zag er ook nog wel erg indrukwekkend uit. ’s Middags al een groep mannen hier vanaf zien vliegen.. nu was het de beurt aan de liefhebbers van HT’35. Buikschuivend, met plankje, zonder plankje, met kano zelfs! Maar wat was het water koud!!!! Snel douchen en tijd voor een heerlijk buffet.. Een zeer geslaagde dag, zie hier de foto's!
Bestuur, maar met name Rita: bedankt!!


Midgetgolf en BBQ in de Warande (2008)
Op zondag 07 september 2008 werd de jaarlijks terugkomende “dank je wel” dag georganiseerd voor de vrijwilligers (leiding, bestuur, juryleden, activiteitencommissie).
Het zou wederom een actief dagje gaan worden. Iedereen was verzocht om om 13.00 uur aanwezig te zijn bij “de Warande”.
Helaas waren aan het begin van de middag de weergoden ons niet goed gezind, want het regende goed. Maar dit mocht de pret niet drukken. Iedereen was mooi op tijd. Er werden groepjes gemaakt en er werd gestart met een potje midgetgolf. Iedereen deed goed zijn of haar best. Het was niet voor iedereen even gemakkelijk. Gelukkig stopte het met regenen en kon men zonder paraplu het partijtje afmaken.
Niet iedereen redde het om alle banen af te maken, want het bijkletsen hoort ook bij een sportieve middag.
Om 15.00 uur was de BBQ warm en kon men lekker eten.
Aan het einde van de middag werden de prijswinnaars nog even bekend gemaakt. Er was een prijs voor degene die heel goed haar best had gedaan, maar waar het balletje net iedereen keer verkeerd rolde. Kristel nam de pechprijs in ontvangst.
Dominic had heel goed zijn best gedaan, want hij wilde graag de 1e prijs winnen. Er zouden kusjes uitgedeeld gaan worden. Dus die kreeg hij dan ook (van een lelijke oude heks!). Met natuurlijk ook nog de echte 1e prijs (een beker met snoep).

We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde middag. Tot volgend jaar.

Namens de activiteitencommissie HT’35
Miranda 
Foto's

HT’35 doet 'Rondje Helmond' op de tandem (2007)
De activiteitencommissie had zondag 02 september 2007 gepland voor de jaarlijkse vrijwilligersdag. Ditmaal een activiteit overdag, met op de uitnodiging het verzamelen bij café de Barrier. Een totale verrassing was het daardoor niet meer dat het een tandemtocht zou worden waarbij de keuze voor het hele of halve rondje Helmond bij de deelnemers lag. Maar om je nu te laten kennen, als lid van deze turnvereniging, door (slechts) het halve rondje te fietsen.. nee dat kon natuurlijk niet.
Na wat lichte opstartproblemen, het besturen van een tandem valt nog niet mee.. zeker niet als je achterop zit, begon iedereen vol goede moed (en heel hard hopend dat het niet –weer- zou gaan regenen).
De ‘kopgroep’ had bij fruitteeltbedrijf Jurius al voor iedereen een appeltje voor de (vroege) dorst geregeld, een goed begin. Daarna volgde de tocht richting Brouwhuis, waar een braderie roet in het eten.. (rondje) gooide. Er dan maar omheen,.. zou je denken?! Na wat zoeken met een groot publiek, kon de route worden vervolgd. Langs Winkelcentrum Brouwhuis richting onze nieuwe turnhal en via Berkendonk naar Dierdonk. De Rijpelberg werd daarbij toch echt overgeslagen, behalve als er wat bordjes gemist werden… Goh, wat lijkt Spanje dan ineens dichtbij! Ondanks dat er wat flinke takken over de weg hingen, waarbij blijkt dat uitwijken met een tandem toch wat lastiger is, dan met een normale fiets en de extreem hoge fietsbrug over de N279 werd er heel af en toe nog is wat rond gekeken en genoten van de omgeving.. Want dat was toch de bedoeling?
Nou ja, als je sommige zag fietsen (racen) was het eerder een race voor de gele trui in het peloton. De eersten waren al om 15:15 terug, de start was om 13:00! Toch flink doorgefietst en waarschijnlijk weinig gezien onderweg.. Of gewoon in 1x goed gefietst?!
In ieder geval, onderweg genoeg aanlegplaatsen voor een korte break, waar regelmatig gebruik van gemaakt werd. En dan blijkt het toch een tocht te zijn van de hele groep, in plaats van een toch alleen met je “fietsmaat”. Al met al een leuke middag, welke afgesloten is met een warm / koud buffet bij café de Barrier: een geslaagde dag, zie foto's!!
Activiteitencommissie, bedankt!


Jeu de Boules
Zaterdag 28 oktober 2006 werd de jaarlijkse leidingavond georganiseerd door de ActiviteitenCommissie. Ditmaal bij de Stiphoutse Jeu des Boules-vereniging. Na een lekkere Chinese maaltijd, kwam eerst de speluitleg. Niet dat er voor een klein 'balleke' één term is, nee eerst heette het "butje", daarna werd het ineens een "Cochonnetje". En dat moeten wij als leken dan snappen. Voor ons gewoon een "klein balleke" dus. Na de uitleg werden de teams samengesteld aan de hand van een (heel ingewikkeld, nou ja.. er zat misschien wel logica in hoor) wedstrijdschema. Dat betekende dat een team uit 2 personen bestond maar dat er bij elke ronde een andere teamsamenstelling was. Op deze manier werden er dus individueel punten gescoord. Na ruim 2 uur boulen, kwam de prijsuitreiking (voor Daisy: een bos prei). De winnares was Moniek Meulendijks.
Hieronder de volledige uitslag:
 

 

   UITSLAG                
   

 1e

ronde 

 2e

ronde 

 3e

ronde    Uitslag
Moniek Meulendijks W 12  W 12  33 
2 Kim Rijnders W 13 W 10 W 9 3 32
Mieke Rooijakkers W 10 W 10 W 8 3 28
4 Mario v.d. Kerkhof W 5 W 10 W 13 3 28
5 Marianne Peeters W 11 W 8 W 5 3 24
6 Veerle vd Boomen W 10 W 6 W 5 3 21
7 Anneke vd Berk W 3 W 9 W 1 3 13
8 Tim Zijderveld W 5 W 4 W 3 3 12
9 Kristel Rooijakkers W 10 W 10 V -1 2 19
10 Petra Rijnders W 10 W 7 V -5 2 12
11 Celine Nederveen -3 W 10 W 5 2 12
12 Ine Zijderveld V -7 W 10 W 8 2 11
13 Nicky vd Manakker 12 V -8 W 7 2 11
14 Nicky Donkers 11 W 7 V -8 2 10
15 Paul-Jan Rijnders 3 V -8 W 13 2 8
16 Harold Vissers 5 V -10 W 12 2 7
17 Jolanda vd Kerkhof 5 W 4 V -3 2 6
18 Linda van Beek V -13 W 9 W 9 2 5
19 Paul Zijderveld W   V -4 W 5 2 5
20 Joyce Altink Sieberg W   W 4 V -9 2 4
21 Marij Baggermans W   V -9 W 1 2 2
22 Henny van Heijster W   V -6 W 2 2 -1
23 Sanne vd Vleuten W   V -7 W 3 2 -1
24 Daisy vd Kerkhof W   V -4 V -5- 1 -1
25 Meryan vd Warrenburg     W 9 V 5 1 4
26 Lieke vd Warrenburg     W 6 V -2 1 4
27 Miranda Vissers V -15 V -4 W 7 1 -2
28 Tessa Wellens V -3 V -10 W 8 1 -5
29 Linsey Beekers V -10 W 10 V -7 1 -7
30 Pierre Wellens V -10 W 8 V -12 1 -14
31 Walter Rooijakkers V -13 W 6 V -8 1 -15
32 Nanda van den Berg V -10 V -10 W 2 1 -18
33 Gerke van Heijster V -12 W 6 V -13 0 -19
34 Gerard vd Berk V -5 V -6 V -2 0 -13
35 Marloes Hermans V -3 V -10 V -1 0 -14
36 Wienke Schiks V -5 V -9 V -3 0 -17
37 Rita van Hoof V -5 V -6 V -7 0 -18
38 Hanno van Maanen V -3 V -7 V -12 0 -22
39 Louis Baggermans V -11 V -9 V -5 0 -25
40  Nicole Wellens V -10 V -9 V -8 0 -27
41  Sonja Rooijakkers V -11 V -6 V -12 0 -29
42  Nicole Rooijakkers V -7 V -10 V -13 0 -30
43  Harrie van Heijster V -12 V -10 V -9 0 -31 
  • Last updated on .