Skip to main content

Nieuws

NK Brons voor dreamteam HT'35
Publicatiedatum: 13-04-2024

Vanmiddag om 15:00u de start van het NK Teams in Waalwijk. Een voortvarende start want er werden direct drie hoge scores op brug neergezet. Ook op balk werd er goed geturnd waardoor het subtotaal al twee punten hoger uit kwam ten opzichte van vorige week tijdens de halve finale.
Ook op vloer werd mooi geturnd maar het verschil in scores zat met name op sprong, het laatste toestel.
Ruim vijf punten meer en nagenoeg foutloos geturnd door het team, bestaande uit Anne Dollekens, Fenna Vestjens, Kirsten Bevers, Pleun Vestjens, Tessa van de Kerkhof en Toulaye Vereijken. Een totaal van 138,600 punten, net achter de nummer twee, leverde een verdiende bronzen NK medaille op!
Podium teamfinale supplement B

Komend weekend een zeer druk wedstrijdprogramma.
In Nijmegen wordt er op beide dagen het NK meerkamp en toestelfinales geturnd door de heren uitkomend in de tweede divisie. Voor de dames divisie 1-2-3 hetzelfde programma, maar dan in Den Haag. En in Tilburg vinden regionale (team)finales plaats.

  • Last updated on .

HT’35 actief op halve finales in Alkmaar en Vianen
Publicatiedatum: 07-04-2024

Afgelopen weekend heeft Simon Beerens (junior-1) tijdens de halve finale in Alkmaar een goede meerkamp laten zien met onder meer de 5e hoogste punt op sprong en 8e plaats op ringen.
Met een totaalscore van 63,550 punten wist hij hiermee een 9e plaats te behalen.
In het totaalklassement levert dit een achtste plaats op, waarmee hij zich plaatst voor het Nederlands Kampioenschap.

Supplement B teamZaterdagavond werd er door het bovenbouw seniorenteam (suppl.B) erg goed gepresteerd. Anne Dollekens, Fenna Vestjens, Kirsten Bevers, Pleun Vestjens, Tessa v.d. Kerkhof en Toulaye Vereijken statten erg sterk op brug. Immers drie turnen, drie tellen dus ieder foutje zou worden afgestraft.
Ook op balk en vloer werd er prima gepresteerd waarna de wedstrijd met drie goede sprongen werd afgesloten.
Met een totaal van 133,534 punten werd er een BRONZEN medaille behaald en dus een vijfde plaats in de eindranking. Op het naar het Nederlands Kampioenschap komend weekend in Waalwijk.

Zondagochtend mocht team 1 uitkomend in supplement D zich landelijk meten met de hoogste geplaatste teams vanuit de verschillende regio’s.
Britt Coenen, Evelien van Dijk, Fenne de Jong, Laura Hobeijn, Lisan van Veen en Marleen van Hoek startten hun meerkamp prima op vloer. Ook nu geldt, drie turnen drie tellen.
Met een totaalscore van 125,684 wisten ze een achtste plaats te behalen.

Niv.2 heren NK teams2024Het gezelligheidsteam Volta was tijdens net Nederlands Kampioenschap eindelijk compleet. Met Guus Hegeman, Philip van Bommel, Wassim Toub en Gijs en Vartan van andere turnclubs zouden er in principe drie oefeningen per toestel geturnd kunnen worden.. Helaas blesseerde Wassim zich tijdens het groot inturnen. Hij heeft nog wel rekstok zonder afsprong en een voltige oefening geturnd, maar meer was helaas niet mogelijk. Guus heeft zich tijdens zijn vloeroefening geblesseerd en Gijs kwam ook ongelukkig terecht bij sprong.
Uiteindelijk is er dus geen volledige wedstrijd geturnd.

  • Last updated on .

Podiumplaatsen HT’35, kampioen en doorstroming naar NK
Publicatiedatum: 24-03-2024

Gisterochtend vroeg kwam bovenbouwteam-2 (supplement F) voor hun tweede plaatsingswedstrijd in actie. Na een prima start op sprong werd het verschil gemaakt op brug en vooral balk, waar de hoogste (team)scores werden neergezet. Met een totaal van 122,434 punten was er een zilveren medaille voor Helena van Lierop, Inge Peters en Jara Broere.
Zondag de laatste plaatsingswedstrijden voor beide teams in supplement G. Team-1 Silke van den Berg, Sophie Huijnen en Mirthe Ruyters behaalden opnieuw het podium, BRONS ditmaal.
Het niveau lag dicht bij elkaar. Team-2 bestaande uit Joy Kreemer, Loïs van Veyfeyken, Roosmarijn van Roemburg en Zeta Peters eindigde als zesde.

Vervolgens de eerste finale teamwedstrijden van dit wedstrijdseizoen.
Supplement E, team-1: Brechtje Wennink, Dirkje Goris, Elize de Vries, Lisa v.d. Wegen, Nina Verwer en Yara Timmers behaalden op sprong en vloer de hoogste teamscores maar maakten het op brug en balk spannend. Maar met 0,3 punt verschil was er GOUD en dus de titel “Kampioen” voor hen.
Ook voor middenbouw niv.4 team-1 Julia Vrijken, Luna Deelen, Megan Gerrits, Zara Nasiadek gold, drie turnen en drie punten tellen. In een spannende wedstrijd waar de scores dicht bij elkaar lagen, was er uiteindelijk een achtste plaats voor hen.
Voor onze div. 4 senioren (D) stond de individuele finale op het programma. Ilse Trieling werd 9e, Evelien van Dijk 14e, Laura Hobeijn 15e, Lisan van Veen 21e en Sanne Verbakel 22e.

Ondertussen werden er landelijke halve finales in zowel Purmerend (dames) en Best (heren) geturnd.
Senioren divisie 3 Britt Coenen en Jonne vd Zanden turnden het gehele seizoen al stabiele meerkampwedstrijden en wisten dit weekend zelfs het podium te behalen. Voor Britt was er een GOUDEN medaille en Jonne behaalde BRONS! Beide stromen door naar het NK, in Den Haag volgende maand.
Ook onze eerste divisie senioren kwamen sterk voor de dag. Sara Kloor turnde een foutloze meerkamp en behaalde met een totaalscore van 46,883 punten het BRONS! Het niveau lag dicht bij elkaar, zus Laura eindigde met ruim 45 punten op een mooie 8e plaats. De brugoefening van Fenna Vestjens liep helaas niet zoals gepland, waardoor zij uiteindelijk als 19e eindigde.
Sara en Laura hebben zich geplaatst voor het NK.

In Best werden de landelijke halve finales geturnd voor de heren. Junior-2 Nick van Heugten wist een mooie derde hoogste score op ringen te behalen. In de meerkamp eindigde hij als 26e. Senior Philip van Bommel werd 29e vandaag. In de eind ranking eindigde ze beide op plaats 23, waarbij er 30 doorstromen naar het NK.

  • Last updated on .

Podiumplaats en plaatsing NK
Publicatiedatum: 17-03-2024

In Tilburg dit weekend de landelijke halve finales. Toulaye Vereijken, senior divisie 2, startte haar wedstrijd met een prima vloeroefening. Helaas liet ze wat puntjes liggen op balk en eindigde als 12e met een totaal van 43,367.
In de totaalranking eindigde ze, mede na goede resultaten bij de plaatsingswedstrijden, als 11e. Op naar het NK!
Ook Day van der Ven (junior divisie 3) mag naar het NK, op basis van het resultaat in Tilburg. Zij wist bij de halve finale na een heel sterke meerkamp zelfs het podium te halen met een totaalscore van 42,633. BRONS 🥉 voor Day.
Ook Puck Aben turnde een foutloze wedstrijd. Ze behaalde onder andere de derde hoogste score op balk. Een mooie zesde plaats voor haar. In de eindranking helaas niet voldoende voor plaatsing.

Day brons

Read more …Podiumplaats en plaatsing NK

  • Last updated on .

Podiumplaatsen en doorstroming bij turnwedstrijden
Publicatiedatum: 09-03-2024, laatste update 10-03-2024

Door het land heen verschillende individuele en teamwedstrijden.
Vandaag werden in Almere de landelijke halve teamfinales geturnd. De heren Simon en Nick (junioren niv. 4) kwamen in een gemixt team (team Quattro) in actie in wedstrijdronde 3. Met het principe van drie turnen en drie tellen werd het een spannende wedstrijd. Met een klein verschil eindigde dit team met 190,783 punten op een vierde plaats.
Later in de middag de beurt aan het junior/seniorenteam (niv. 2) Volta bestaande uit Guus, Philip, Sem, Wassim en twee andere teamgenoten. Zij eindigden op plaats zes.

In Nunspeet vandaag de derde plaatsingswedstrijd voor het seniorenteam supplement B. Met vandaag een totaal van 89,966 punten behaalden Fenna Vestjens, Kirsten Bevers, Pleun Vestjens, Tessa v.d. Kerkhof en Toulaye Vereijken een zesde plaats.
Dit betekent dat er na een eerdere vierde en eerste plaats uiteindelijk in de ranking een vijfde plaats is behaald en dat de volgende wedstrijd de halve finale zal zijn!

En in Tiburg vonden er de gehele dag wedstrijden plaats voor turnsters van HT'35, 's morgens vroeg werd er in wedstrijd 1 al door onze twee middenbouw niv.4 teams geturnd. Team 1 bestaande uit Julia Vrijken, Luna Deelen, Megan Gerrits en Zara Nasiadek startte op brug. Na de volledige meerkamp mochten zij met een totaal van 142,342 punten het ZILVER 🥈 ophalen!
Finne de Louw, Nore de Groot en Yulet Ozdemir moesten helaas teamgenootje Iris te Raa missen wegens een blessure (team 2). Ieder punt telde hierdoor mee in de totaalscore: 136,409 punten voor hen.. een mooie vijfde plaats.
Individueel turnden de senioren divisie 4 hun tweede meerkamp. Lisan van Veen, eerste jaars en gepromoveerd vanuit een divisie lager, wist vandaag het BRONS 🥉 te behalen. Ilse Trieling eindigde als 5e, kort daar achter Evelien van Dijk (6e).
Laura Hobeijn turnde de hoogste score op brug en eindigde als 9e. Sanne Verbakel werd 24e en Marleen Hoeks 33e (twee toestellen).

In wedstrijdronde drie de beurt aan team-2 supplement E. Fenne Bakels, Ingrid van de Hoff, Lois Fransen en Roos Keuning behaalden, ondanks het hoogste totaal op vloer, een vierde plaats.
Tenslotte vanavond nog twee teams die in actie komen. Middenbouw niv. 5 (team-2) Amaya End, Fatima el Khattabi, Fenna Verkampen, Liza Sterken, Saar Brands en Tess Berndsen wisten het spannend te houden met de top van het veld. De nummers een-twee-drie zaten dicht bij elkaar.. met 140,800 punten was het BRONS🥉 voor dit team.
In de andere baan was het minder spannend voor team-1 (suppl.E). Brechtje Wennink, Dirkje Goris, Elize de Vries, Liza van de Wegen, Nina Verwer en Yara Timmers liepen ruim 6 punten uit en dus was er een eerste plaats, GOUD 🥇 voor hen!

Zondag de beurt aan team-1 middenbouw niv. 5. Bo Bekkers, Fay v.d. Laarschot, Ninthe Zuidhof, Saar van Oijen, Sissi-Marie Lemmen en Wies van Oorschot. Zij wisten zich op met name brug en balk erg goed te verbeteren ten opzichte van de eerdere wedstrijd in december, resulterend in een ZILVEREN medaille vandaag.
Tenslotte turnde bovenbouw team-1 (suppl. F) hun tweede wedstrijd. Esmee Princen, Maud Z, Lizzy v.d. Bogaard en Sophie Morpey maakten vooral het verschil op brug en balk, waardoor zij een GOUDEN medaille wisten te behalen!

  • Last updated on .

Podiumplaatsen voorjaarscompetitie / Jeugdactiviteit
Publicatiedatum: 03-03-2024

In Zierikzee vonden gisteren opnieuw teamwedstrijden plaats binnen de zgn. voorjaarscompetitie. Een HT-team en twee gemixte teams kwam in actie.
Instappers (B) Finn Verhappen, Luuk van Maris, Rouel Claessens en Thije Zuidhof turnden 262,00 punten bij elkaar, een verbetering van maar liefst 5,5 punt ten opzichte van hun vorige wedstrijd. Ook nu werd dit team zesde.
Sam Stoffels (jeugd D) turnde met zijn teamgenoten als 'team stuiterballen' een goede wedstrijd. Behaalden zij vorige keer nog 240 punten, werden er ditmaal 252,80 punten bij elkaar geturnd. Goed voor een ZILVEREN medaille!
Ook pupillen-C JJ Meertens en Sjors Verhees wisten samen met hun teamgenoten van vereniging Turnoss een verbetering te laten zien.
Na een vierde plaats vorige keer, was er ditmaal BRONS voor dit gemixte team. Met slechts een minimaal verschil naar de nummer twee.
Allen goed gedaan!


Jeugdactiviteit
Gisteravond stond de jeugdactiviteit bij We Jump op het programma. Vanaf 18:00u mochten de kinderen naar binnen.. onbeperkt de hele avond springen. Tijd voor een hapje of drankje hebben ze eigenlijk niet. Er werd uiteraard ook volop geturnd op de airtrack.
Tegen de tijd dat het afgelopen was, moesten ze dan ook echt weggeroepen worden, want stoppen wilden ze niet.
Een zeer geslaagde avond dus, AC bedankt!

  • Last updated on .

Geslaagden niveau 1 / Podiumplaats teamwedstrijden
Publicatiedatum: 24-02-2024

Afgelopen half jaar hebben Ninthe Zuidhof en Saar van Ooijen de opdrachten van hun niveau-1 cursus met succes uitgevoerd bij de recreatiegroep van onze jongens, onder begeleiding van trainer Gregory. Deze week hebben zij als jonge assistenten hun diploma in ontvangst mogen nemen.
Gefeliciteerd meiden!
niv.1 Saar Ninthe

Ondertussen werd er dit weekend ook in Boxmeer geturnd, er stonden zowel individuele als teamwedstrijden op het programma.
Onze senioren divisie vier kwamen, verdeeld over twee toestelgroepjes, in actie in baan 1.
Hierbij de uitslag:
Ilse Trieling 7e, Laura Hobeijn 11e, Lisan van Veen 12e, Sanne Verbakel 24e, Evelien 28e, Marleen van Hoek (drie toestellen) 34e.

In baan 2 de beurt aan twee bovenbouwteams supplement G. Team 1 (Mirthe Ruyters, Silke van den Berg, Sophie Huijnen) turnden 123,150 punten bij elkaar, goed voor ZILVER! Lizzie Vorstermans was onlangs helaas geblesseerd geraakt.
Team 2 bestaande uit Joy Kreemer, Loïs van Veyfeyken, Roosmarijn van Roemburg en Zeta Peters eindigde als vierde met 114,250 punten.

  • Last updated on .

HT’35 behaalt podiumplaatsen en laat wens in vervulling gaan
Publicatiedatum: 04-02-2024

Gisteren is voor mevrouw Trees Sanders-Fijt (93 jaar), bewoonster van Het Hurkhuis in Helmond, een grote hartenwens is vervulling gegaan. Ze heeft vroeger altijd op hoog niveau geturnd, en hoe mooi is het dan als je samen gaat kijken bij deze vereniging waar ze zelf geturnd heeft.. Speciaal voor haar hebben deze dames hun prestaties aan haar mogen laten zien tijdens hun turntraining.  
Na afloop werd er een mooie foto gemaakt van mevrouw Sanders tezamen met de turnsters en de ringen, een mooie invulling van een HARTENWENS.

Foto hartenwens

In Zierikzee vond gisteren de laatste landelijke plaatsingswedstrijd plaats voor onze senioren divisie 2 en 3. Divisie 3 turnster Britt Coenen wist mede dankzij de derde hoogste score op balk en mooiste vloeroefening het ZILVER te behalen. Jonne v.d. Zanden kwam helaas net tekort voor het podium ondanks een top 3 score op zowel sprong als balk.
Maisy van Tuijl eindigde op de 19e plaats.
Ook in de tweede divisie was het spannend, maar werd het podium net niet behaald. Toulaye Vereijken kwam net tekort en eindigde als vierde. Gerdie Verberne miste helaas een onderdeel op brug en eindigde als 18e, Indy Kwee turnde drie toestellen.

Vandaag  turnden onze heren hun tweede individuele plaatsingswedstrijd, ditmaal in Bergschenhoek. In wedstrijdronde 1 kwam Nick van Heugten (junior-2) steeds beter in de wedstrijd met uiteindelijk het 4e hoogste punt op ringen. Een 20e plaats voor hem. Simon Beerens (junior-1) wist zowel op ringen, sprong, brug en rek een top-3 score neer te zetten. Dit resulteerde in een mooie BRONZEN medaille. Senioren Philip van Bommel en Guus Hegeman turnden in wedstrijdronde 3. Philip eindigde hierbij op de 13e plaats, Guus turnde slechts twee toestellen

  • Last updated on .

Podiumplaatsen HT’35 in Reuver en Heerenveen
Publicatiedatum: 28-01-2024

De allereerste wedstrijd van onze instappers (B) zit er op! En wat hebben ze het fantastisch gedaan. Zaterdag 27 januari turnden zij hun eerste teamwedstrijd van de voorjaarscompetitie. Er zijn mooie dingen laten zien, maar weten ook waar we de komende tijd hard aan moeten gaan werken.
Met een teamtotaal van 256,50 punten behaalden Finn Verhappen, Luuk van Maris, Thije Zuidhof, Kees van Oijen en Rouel Claessens een zesde plaats.
Sam Stoffels (jeugd D) heeft in een combinatie team geturnd. Door netjes te turnen hebben de heren de ZILVEREN medaille bemachtigd met 240,35 punten.
Sjors Verhees en JJ Meertens (pupillen C) zaten in een competitie team met Turnoss. Met goede oefeningen en ook wat verbeterpunten is dit team 4e geworden (264,03). Doel voor de volgende keer is dan ook om een podiumplaats te gaan behalen, want het verschil was minimaal.

Ondertussen kwamen onze dames senioren eerste divisie in Heerenveen in actie voor hun laatste individuele plaatsingswedstrijd. Sara Kloor wist met een totaal van 45,90 het podium te behalen, een BRONZEN medaille! Zus Laura eindigde op de vijfde plaats en Fenna Vestjens werd 11e.
Op basis van de drie wedstrijden stromen zij door naar de halve finale op 23 maart in Purmerend.

  • Last updated on .

Wedstrijdweekend in Tilburg en Zwolle
Publicatiedatum: 20-01-2024, laatste wijziging: 21-01-2024

Gisteren het vervolg van het wedstrijdseizoen in Tilburg. Beide bovenbouwteams uitkomend in supplement D kwamen vanochtend in actie.
Team 2 (wedstrijd 1) bestaande uit Ilse Trieling, Malon Rovers, Merel Goorts, Nancy Bust en Sanne Verbakel turnde zich met 85,733 punten naar de zesde plaats.
In wedstrijd 2 de beurt aan team 1. Britt Coenen, Fenne de jong, Evelien van Dijk, Laura Hobeijn, Lisan van Veen en Marleen van Hoek behaalde 88,650 punten, goed voor de vierde plaats.

Ook de heren hadden een abonnement op plek 4 genomen. Tijdens de landelijke individuele plaatsingswedstrijden in Zwolle kwamen zowel Simon Beerens (junior-1) als Philip van Bommel (senior) tekort voor een podiumplek. Nick van Heugten (junior-2) eindigde ondanks de hoogste score op ringen, op een 21e plaats.

Vandaag de beurt aan team-2 (supplement F). De drie hoogste scores per toestel tellen mee voor het teamresultaat. Jara Broere, Helena van Lierop, Inge Peters en Nisrine Toub behaalden de hoogste zowel brug als vloer, waarmee zij met een totaal van 121,650 een zilveren medaille behaalden.
Individueel turnden Day van der Ven en Puck Aben (junioren divisie 3) hun regionale meerkamp. Na een goede start op brug werd de meerkamp met stabiele oefeningen voortgezet. Een 5e en 7e plaats voor hen. 

  • Last updated on .

More Articles …