Nieuws

Mooie resultaten en podiumplaatsen
Publicatiedatum: 10-12-2023

Dit weekend vonden bijna de laatste turnwedstrijden plaats van dit kalenderjaar voor onze turnster(s) van HT’35 Helmond.
De heren moesten naar Weert. Op zaterdag de landelijke teamwedstrijden.
Van team “Volta”, bestaande uit 6 senioren heren, was niet veel over. Alleen Philip van Bommel en Gijs Henzen kwamen in actie, waardoor een goed teamtotaal eigenlijk onmogelijk was.
Team “Quattro” met Simon Beerens en Nick van Heugten kwam net tekort voor een podiumplaats. Met 124,650 een vierde plaats voor hen.

Zondag turnden Sam Stoffels en Teun Heinemans als team “stuiterbal” de najaarscompetitie. Zij turnden zich samen met hun teamgenoten van andere verenigingen naar een ZILVEREN medaille. Individueel was er BRONS voor Teun.


In Alkmaar kwamen de dames senioren eerste,  tweede en derde divisie in actie.
Zaterdagochtend allereerst Britt Coenen, Maisy van Tuijl en Jonne van der Zanden (divisie 3).
Mede dankzij de hoogste score op vloer mocht Britt vandaag het BRONS mee naar huis nemen. Jonne turnde een ontzettend strakke balkoefening (tweede punt) en werd hierdoor vijfde in de eindklassering. Maisy eindigde als 16e.

's Avonds startten Gerdie Verberne, Toulaye Vereijken en Indy Kwee hun meerkampwedstrijd op balk. De zenuwen speelden hier bij alle drie wel in meer of mindere mate een rol, maar op vloer werd de wedstrijd goed voortgezet. Zo goed door Toulaye dat zij uiteindelijk op de tweede plaats op het podium mocht plaatsnemen, ZILVER! Gerdie eindigde op de 15e en Indy op de 19e plaats.
Zondag laat in de middag de eerste divisie senioren. Zij begonnen hun wedstrijd eveneens op balk.
Sara Kloor verbeterde zich met ruim drie punten t.o.v. de vorige wedstrijd, een 6e plaats voor haar. Fenna Vestjens eindigde kort hier achter op plaats 8. Laura Kloor werd 14e.

Komend weekend nog één teamwedstrijd van dit jaar, in Varsseveld zal het seniorenteam (supplement B) aantreden.

Grote ClubActie
Publicatiedatum: 10-12-2023

De Grote Club Actie is ten einde gekomen en jullie, leden van HT'35, hebben het weer fantastisch gedaan.
Van de mooie opbrengst kunnen wij weer veel leuke dingen doen.
Heb je loten gekocht maar nog niet gekeken of je wel prijs hebt? Check hier je loten: https://lotchecker.clubactie.nl/.
Voor alle verkopers die 25 loten of meer hebben verkocht, hebben wij een leuk prijsje. Deze worden tijdens de lessen vóór de kerstvakantie uitgedeeld.
Iedereen weer ontzettend bedankt voor jullie inzet!

2x Goud en 1x zilver bij regionale teamwedstrijden
Publicatiedatum: 03-12-2023

In Valkenswaard, Dommelen, vonden afgelopen weekend regionale teamwedstrijden plaats voor zowel midden- als bovenbouw turnsters. Verdeeld over beide dagen werden er de volgende resultaten behaald.

Middenbouw, niveau 5.
Team 2: Amaya L’End, Fatima el Khattabi, Fenna Verkampen, Liza Sterken, Saar Brands en Tess Berndsen, vierde plaats (136,500)
Team 1: Bo Bekkers, Fay van Laarschot, Ninthe Zuidhof, Saar van Ooijen, Sissi-Marie Lemmen, Wies van Oorschot, GOUD (137,450)

Bovenbouw, supplement E.
Team 1: Dirkje Goris, Elize de Vries, Lisa v.d. Wegen, Yara Timmers, GOUD (124,800)

Bovenbouw, supplement F:
Team 1: Esmee Princen, Fenne Bakels, Lizzy v.d. Bogaard, Maud Z, Sophie Morpey, ZILVER (123,550)

Er werd ook individueel geturnd door onze derde divisie juniorturnsters Puck Aben en Day van der Ven. Zij kunnen zich aan de hand van deze wedstrijden plaatsen voor de landelijke wedstrijden. In een sterk deelnemersveld wisten zij zit prima staande te houden met een mooie 6e en 8e plaats.

Team1 suppl.E goud  Team1 MB niv5 goud

Goud bij regionale plaatsingswedstrijd teams en individueel
Publicatiedatum: 25-11-2023

In Best vinden dit weekend in sporthal Naestebest de eerste regionale wedstrijden plaats. Namens HT’35 werd er geturnd door zowel midden- als bovenbouwturnsters.
Op zaterdag kwamen beide teams in supplement D in actie. Team-2 bestond vanwege afzeggingen uit nog maar drie turnsters. Ilse Trieling, Malon Rovers en Sanne Verbakel turnden allen een volledige meerkamp, maar kwamen net tekort voor het podium, een vierde plaats voor hen.
Bij team-1 turnden per toestel ook drie turnsters. Britt Coenen, Evelien van Dijk, Fenne de Jong, Laura Hobeijn, Lisan van Veen en Marleen van Hoek wisten op brug en vloer de hoogste teamscores te behalen. Met 90,050 was het goud voor hen.
’s Middags de beurt aan team-2 niveau 4. Finne de Louw, Iris te Raa, Nore de Groot en Yulet Ozdemir allen gepromoveerd vanuit niveau 5 of nieuw binnen het wedstrijdturnen, wisten een mooie zesde plaats te behalen.

Morgen de beurt aan team-1 niveau 4. Julia Vrijken, Luna Deelen, Megan Gerrits, Nena Ruben en Zara Nasiadek. Zij wisten met een ruime voorsprong van zeven punten op de nummer 2, het goud te behalen. Dit mede dankzij veruit de hoogste teamscores op brug, balk én vloer! 
Als afsluiting van het weekend team-2 in supplement E: Emma Boeren, Ingrid vd Hoff, Isa Verkuyten, Julia vd Boogaard, Lois Fransen en Roos Keuning 


Ondertussen in Dokkum turnden onze senioren in de hoge tweede divisie hun eerste individuele plaatsingswedstrijd. Toulaye Vereijken startte sterk op brug en wist dit voort te zetten door ook top-3 scores te behalen op balk en vloer. Na een tsukahara op sprong mocht zij op de hoogste trede van het podium plaatsnemen, goud voor Toulaye. Gerdie Verberne eindigde als 11e en Indy Kwee, eerste jaars senior, werd 18e.

Team1 D podium aangepast  MB team1 niv4 goud

Clubkampioenschappen HT’35
Publicatiedatum: 18-11-2023

Vandaag vonden in het turncentrum de clubkampioenschappen plaats voor de midden- en bovenbouw. Een dagvullend programma. Hierbij de uitslagen:
Middenbouw (niv.5):
1. Fenna Verkampen (46,600), 2. Amaya L. End (45,800), 3. Ninthe Zuidhof (45,300)
Middenbouw (niv. 4):
1. Luna Deelen (50,500), 2. Megan Gerrits (49,000), 3. Zara Nasiadek (47,750)


Supplement G:
1. Sophie Huijnen (40,600), 2. Silke van den Berg (40,100), 3. Mirthe Ruyters (37,900)
Supplement F:
1. Fenne Bakels (43,250), 2. Inge Peters (42,900), 3. Sophie Morpey (41,350)
Supplement E:
1. Dirkje Goris (43,100), 2. Lisa v.d. Wegen (42,100), 3. Elize de Vries (41,150


Supplement D:
1. Puck Aben (44,100), 2. Day van de Ven (43,400), 3. Ilse Trieling (42,550)
Supplement C:
1. Jonne v.d. Zanden (46,100), 2. Britt Coenen (45,600), 3. Maisy van Tuijl (39,400)
Supplement B:
1. Toulaye Vereijken (45,700), 2. Kirsten Bevers (45,300), 3. Anne Dollekens (44,400)
Supplement A:
1. Laura Kloor (46,350), 2. Sara Kloor (46,250), 3. Fenna Vestjens (45,850)
Laura Kloor wint vanwege de hoogste meerkampscore de wisselbeker.


Tevens zijn er verschillende vrijwilligers gehuldigd. Monique van Ekert is 40 jaar lid, Esmee Franse 12,5 jaar.
Laura Hobeijn en Elke van de Pol zijn vrijwilligers van het jaar!

2023 Esmee 12.5 jaar 2023 Vrijwilligers Laura Elke Monique

Vierde plaats HT’35 in teamverband / Clubkampioenschappen       
Publicatiedatum: 11-11-2023       

Afgelopen weekend vonden er in Nijmegen opnieuw plaatsingswedstrijden plaats. Ditmaal in teamverband. Namens HT’35 wordt er door Anne Dollekens, Kirsten Bevers, Toulaye Vereijken, Tessa van de Kerkhof, Fenna en Pleun Vestjens geturnd in ‘supplement B’, de op een na hoogste categorie.
Per toestel mogen drie turnsters hun oefening laten zien, de twee beste scores tellen. De dames startten sterk op brug met de hoogste scores van ruim 11 punten. Op balk werd zelfs de tweede hoogste totaalscore van de wedstrijd behaald. Vervolgens naar vloer en sprong, waar ruime tsukahara’s getoond werden. Met een totaalscore van 90,849 werd het podium maar nipt gemist.

Clubkampioenschappen
Zaterdag 18 november vinden in ons eigen turncentrum de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats. Alle turnsters die dit seizoen zijn ingeschreven voor landelijke- en/of regionale wedstrijden zullen strijden om te titel Clubkampioen 2023.
De wedstrijden starten om 09:00u. Het programma eindigt rond 18:15u.

Toegang is gratis, locatie: Turncentrum, Rakthof in Helmond

Geboortenieuws
Publicatiedatum: 11-11-2023

Geboren Catheleya

Op 26 oktober is Catheleya geboren, dochter van oud-turnster/trainster en sponsorcoördinator Gerke van Berkel-van Heijster.
Zij is de kleindochter van onze secretaris Henny.

Wij feliciteren Gerke en Jozef met hun dochter.

Wedstrijdseizoen HT’35 gestart met twee podiumplaatsen    
Publicatiedatum: 04-11-2023

Vele sportcompetities zijn kort na de zomervakantie al begonnen. Voor turn(st)ers is er meer voorbereiding nodig en dus is afgelopen weekend het turnseizoen (pas) van start gegaan. De eerste individuele landelijke plaatsingswedstrijden vonden plaats in Weert.
Namens HT’35 onze senioren uitkomend in de derde en hoogste eerste divisie.
’s Middags allereerst de turnsters in divisie drie (supplement C). Zij startten op sprong, gevolgd door brug, balk en vloer. Jonne van de Zanden wist een mooie zilveren medaille te behalen. Kort daarachter was er brons voor Britt Coenen. Maisy van Tuijl eindigde op plaats 17.
In de avond de beurt aan de senioren divisie 1 (supplement A). Zij begonnen hun meerkamp op vloer.
Uiteindelijk was er een 9e plaats voor Fenna Vestjens, Laura Kloor werd 10e en Sara Kloor 11e.


Komend weekend vinden er opnieuw plaatsingswedstrijden plaats, ditmaal in teamverband. In Nijmegen komt het team uitkomend in supplement B in actie.

Rabo Clubsupport / Vrijwilligersdag
Publicatiedatum: 14-10-2023

Tijdens een gezellige vrijwilligersmiddag hebben we fanatiek veel pijlen geschoten. Helaas was niet iedereen aanwezig, maar degenen die er wel waren hebben een leuke middag gehad.
Er werd afgesloten met een lekker hapje.
De meeste punten en dus winnaar van de wedstrijd was Maud van de Heuvel! 🏆
Laura en Elke, bedankt voor het organiseren van deze leuke activiteit 

Ook hebben wij tijdens onze vrijwilligersdag, de cheque van de Rabo ClubSupport uitgereikt gekregen door Nicole van Rabobank.
Een mooi bedrag hebben we hierbij opgehaald: € 619,05 !!
Hartelijk dank aan iedereen die gestemd heeft op HT35!!

2023 10 07 Handboog rabo clubsupport

Toestelkampioenschappen heren: 30 medailles HT’35
Publicatiedatum: 08-07-2023

In het weekend van 1 en 2 juli vonden in Tilburg als afsluiting van het seizoen de toestelkampioenschappen heren plaats. HT’35 was hier zowel in de onder- als bovenbouw aanwezig.

Instap (B)
JJ Meertens: vloer ZILVER, voltige GOUD, ringen ZILVER, sprong GOUD, brug GOUD, rek BRONS
Rens van Kol: vloer 7e, voltige 4e, ringen BRONS, sprong ZILVER, brug 7e, rek ZILVER

Pupil (C)
Sjors Verhees: vloer 5e, voltige 12e, ringen 15e, sprong BRONS, brug 13e, rek 14e
Taro Koeiman: vloer 5e, voltige 17e, ringen 17e, sprong 6e, brug 10e, rek 17e
Sam Stoffels: vloer 11e, voltige 10e, ringen 7e,sprong 16e, brug 6e, rek 10e

Div. 3 jeugd
Teun Heinemans: vloer 6e, voltige BRONS, ringen 4e, sprong 6e, brug 4e, rek BRONS

Div. 2 Junior-1:
Nick van Heugten: vloer 1e, voltige 5e, ringen 1e, sprong 2e, brug 2e, rek 6e
Simon Beerens: vloer 5e, voltige 1e, ringen 2e, sprong 1e, brug 3e, rek 2e

Div. 2 Junior-2:
Roel Dankers: vloer 5e, voltige 1e, ringen 1e, sprong 2e, brug 3e, rek 2e
Wassim Toub: vloer 2e, voltige 3e, ringen 7e, sprong 1e, brug 8e, rek 8e
Philip van bommel: vloer 3e, voltige 4e, ringen 9e, sprong 6e, brug 4e, rek 4ePhilip van Bommel:

Al met al 10x goud, 11x zilver en 9x brons!

De zomervakantie staat voor de deur. De trainingen voor onze recreanten zullen komen te vervallen in deze periode. Wanneer de scholen weer beginnen, dus vanaf maandag 28 augustus starten de lessen weer in alle gymzalen.
www.ht35.nl