Skip to main content

Nieuws

Podiumplaatsen en doorstroming bij turnwedstrijden
Publicatiedatum: 09-03-2024, laatste update 10-03-2024

Door het land heen verschillende individuele en teamwedstrijden.
Vandaag werden in Almere de landelijke halve teamfinales geturnd. De heren Simon en Nick (junioren niv. 4) kwamen in een gemixt team (team Quattro) in actie in wedstrijdronde 3. Met het principe van drie turnen en drie tellen werd het een spannende wedstrijd. Met een klein verschil eindigde dit team met 190,783 punten op een vierde plaats.
Later in de middag de beurt aan het junior/seniorenteam (niv. 2) Volta bestaande uit Guus, Philip, Sem, Wassim en twee andere teamgenoten. Zij eindigden op plaats zes.

In Nunspeet vandaag de derde plaatsingswedstrijd voor het seniorenteam supplement B. Met vandaag een totaal van 89,966 punten behaalden Fenna Vestjens, Kirsten Bevers, Pleun Vestjens, Tessa v.d. Kerkhof en Toulaye Vereijken een zesde plaats.
Dit betekent dat er na een eerdere vierde en eerste plaats uiteindelijk in de ranking een vijfde plaats is behaald en dat de volgende wedstrijd de halve finale zal zijn!

En in Tiburg vonden er de gehele dag wedstrijden plaats voor turnsters van HT'35, 's morgens vroeg werd er in wedstrijd 1 al door onze twee middenbouw niv.4 teams geturnd. Team 1 bestaande uit Julia Vrijken, Luna Deelen, Megan Gerrits en Zara Nasiadek startte op brug. Na de volledige meerkamp mochten zij met een totaal van 142,342 punten het ZILVER 🥈 ophalen!
Finne de Louw, Nore de Groot en Yulet Ozdemir moesten helaas teamgenootje Iris te Raa missen wegens een blessure (team 2). Ieder punt telde hierdoor mee in de totaalscore: 136,409 punten voor hen.. een mooie vijfde plaats.
Individueel turnden de senioren divisie 4 hun tweede meerkamp. Lisan van Veen, eerste jaars en gepromoveerd vanuit een divisie lager, wist vandaag het BRONS 🥉 te behalen. Ilse Trieling eindigde als 5e, kort daar achter Evelien van Dijk (6e).
Laura Hobeijn turnde de hoogste score op brug en eindigde als 9e. Sanne Verbakel werd 24e en Marleen Hoeks 33e (twee toestellen).

In wedstrijdronde drie de beurt aan team-2 supplement E. Fenne Bakels, Ingrid van de Hoff, Lois Fransen en Roos Keuning behaalden, ondanks het hoogste totaal op vloer, een vierde plaats.
Tenslotte vanavond nog twee teams die in actie komen. Middenbouw niv. 5 (team-2) Amaya End, Fatima el Khattabi, Fenna Verkampen, Liza Sterken, Saar Brands en Tess Berndsen wisten het spannend te houden met de top van het veld. De nummers een-twee-drie zaten dicht bij elkaar.. met 140,800 punten was het BRONS🥉 voor dit team.
In de andere baan was het minder spannend voor team-1 (suppl.E). Brechtje Wennink, Dirkje Goris, Elize de Vries, Liza van de Wegen, Nina Verwer en Yara Timmers liepen ruim 6 punten uit en dus was er een eerste plaats, GOUD 🥇 voor hen!

Zondag de beurt aan team-1 middenbouw niv. 5. Bo Bekkers, Fay v.d. Laarschot, Ninthe Zuidhof, Saar van Oijen, Sissi-Marie Lemmen en Wies van Oorschot. Zij wisten zich op met name brug en balk erg goed te verbeteren ten opzichte van de eerdere wedstrijd in december, resulterend in een ZILVEREN medaille vandaag.
Tenslotte turnde bovenbouw team-1 (suppl. F) hun tweede wedstrijd. Esmee Princen, Maud Z, Lizzy v.d. Bogaard en Sophie Morpey maakten vooral het verschil op brug en balk, waardoor zij een GOUDEN medaille wisten te behalen!

  • Last updated on .