×

Warning

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: [ROOT]/images/stories/Activiteiten/Freerunnen
×

Notice

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Nieuwtje 2014 item 53

Jaarafsluiting 2014 - afscheid Rita van Hoof     (29-12)
Zaterdagavond is in de Brandevoortse Hoeve de jaarafsluiting gevierd met vrijwilligers van turnvereniging HT35.
Het was weer een geslaagd en succesvol (turn)jaar... Dat belooft wat voor ons 80-jarig bestaan in 2015!
Met veel waardering hebben we Rita van Hoof gehuldigd als erelid van onze club. Na ruim 40 jaar bestuurswerk waarvan 15 jaar als penningmeester en 50 jaar lidmaatschap heeft zij haar taken overgedragen...
We bedanken Rita van harte en wensen haar het allerbeste voor de toekomst!
Rita27-12-2014

Nieuwtje 2014 item 52

Jubilarissen: 25 jaar bij de vereniging     (19-12)
Jubilaris 2014 2Jubilaris 2014
Tijdens de laatste sportweek van het jaar zijn er 4 leden van HT’35 gehuldigd vanwege hun 25-jarig lidmaatschap.
Woensdagavond werden na de body-fit-training de jubilarissen in de bloemetjes gezet. Marian Scheeper, Anton Ponjee en Diane vd Broek sporten al 25 jaar bij HT’35. Helaas ontbreekt Diane op de foto, omdat zij wegens ziekte niet aanwezig was. Aan haar zijn de bloemetjes en standaard een dag later uitgereikt.
Donderdagavond werd tijdens het jaarlijkse kerstdinertje van de donderdag-gymgroep aan de 4e jubilaris Martha vd Ven de bloemetjes en standaard uitgereikt.
Alle sportieve jubilarissen, proficiat!

Nieuwtje 2014 item 44a

Jay-Linsey-RobOp 20 november is ons bestuurslid Linse Netten bevallen van zoontje Jay.
Wij wensen Linsey en Rob heel veel geluk samen.

Nieuwtje 2014 item 51

Competitiewinst / eerste voorwedstrijden in Breda     (14-12)
In Breda werden vandaag de eerste individuele voorwedstrijden geturnd. De pupillen 1 N2 beten namens HT’35 het spits af. Laura Kloor werd in een deelnemersveld van maar liefst 42 turnsters, keurig 14e, Gwen van Berne eindigde mede dankzij het 2e punt op balk als 7e en Sara Kloor wist met het hoogste punt op sprong een 5e plaats in de meerkamp te behalen.
De pupillen 2 (N2) turnden in de volgende wedstrijdronde en begonnen op balk. Hierna werd er geturnd op vloer, waar Anouk het hoogste punt behaalde en uiteindelijk 5e werd na vier toestellen. Daphne Donkers had pech op balk maar een prachtige rekoefening. Zij werd 14e.
Luna Stolwijk (Jeugd 1 N3) moest ook vandaag in actie komen in Breda en werd 11e met het hoogste punt op brug.

Ondertussen stond er ook nog een competitiewedstrijd op het programma. Deze werd geturnd in het Turncentrum in de derde divisie bovenbouw. Namens HT’35 het team bestaande uit Iris van de Beek, Britt Claassen, Celynne Frijters, Linda Kuijpers, Sophie Pagen en Elke van de Pol.
Zij turnden tegen SOS uit Goirle, voor de helft bestaande uit turnsters die eigenlijk in de lagere vierde divisie uitkomen. Eigenlijk geen geheel eerlijke strijd, maar wel een goede eerste test om te kijken hoe het niveau op dit moment is en de oefeningen lopen.
Met groot verschil werd er gewonnen, waarbij Elke vandaag de sterkste was.

Zondagmiddag was het de beurt aan de instappers (N2). Vanwege het grote aantal, waren er twee wedstrijdronden.
Onze turnsters turnden in de eerste wedstrijd. Mila Schulte stond hierna tweede met bijna 50 punten na vier toesstellen. Uiteindelijk kon ze deze plaats niet behouden, maar werd toch knap 7e. Indy Kwee turnde vandaag het 3e hoogste punt op vloer en werd 11e in de meerkamp. Kort daar achter op de 13e plaats eindigde Merel Verhofstadt.
Mede dankzij een mooie balk en vloeroefening werd Inge Koolen vandaag 15e.
Vieve Snoeks turnde een prachtige rekoefening (14,100 - 2e punt) en ook op vloer hoorde ze bij de besten. Helaas liet zij punten liggen op balk en werd daardoor 19e in de meerkamp. Sophie Meulendijks met slechts 0,25 punten minder werd 20e. Lotte van de Weijer werd 22e en Britt Meulendijks 23e. 
Een mooi resultaat in een deelnemersveld van bijna 40 turnsters.

Ook de senioren (2e divisie) kwamen vandaag in actie. Lisette de Rijk turnde alleen op brug vanwege een blessure maar wist hier wel veruit het hoogste punt neer te zetten (12,70).
Eline Koppens behaalde met meer dan 44 punten de 8e plaats. Inge Berkers kwam tekort op balk, maar wist mede dankzij het 2e punt op sprong en 3e punt op brug een 10e plaats te behalen.
Kirsten Bevers turnde een stabiele meerkamp en werd 15e. Julia van Loon, nog niet helemaal hersteld van een elleboogblessure, werd 19e.

In januari vinden de volgende voorwedstrijden plaats en wordt duidelijk wie er naar aanleiding van de ranking, door mag stromen naar de landelijke wedstrijden.

Nieuwtje 2014 item 50

NIEUW: Freerunnen i.s.m. Jibb Helmond     (08-12)
Wij zijn gestart met lessen FREERUNNEN voor kinderen van groep 3 t/m 8, in samenwerking met JIBB.
Op maandag 8 en 15 december 2014 zijn de proeflessen van 16.00 tot 17.00 uur in de gymzaal van de Westwijzer (Cortenbachstraat 70).
Bij voldoende belangstelling gaat dan op maandag 5 januari 2015 het 1e blok van 3 maanden van start.

Aanmelden kan tijdens de proeflessen of door het inschrijfformulier in te vullen en door te mailen.
{gallery}Activiteiten/Freerunnen{/gallery}

Nieuwtje 2014 item 49

Driemaal winst bij start competitiewedstrijden     (06-12)
Zaterdagmiddag werden er drie teamwedstrijden binnen de competitie geturnd tegen ‘De Molenwiek’ uit Asten. Beide D1-onderbouwteams kwamen in actie, tezamen met een van beide divisie 4 bovenbouwteams.
Voor sommige turnsters de allereerste competitie, extra spannend dus. Per toestel wordt er door 6 turnsters geturnd, waarvan de beste vier scores tellen.
Het niveau bleek binnen alle drie de wedstrijden best groot.
De bovenbouwturnsters wonnen met 175,450 tegen 151,350. Anne van Ekert was individueel de beste. In het D1-team bestaande uit alleen instappers (geb.jaar 2006), werd goed geturnd wat beloond werd met een winst van 206,650 tegen 195,700 punten.
Het andere D1-team bestond uit pupillen 1 en 2 (2005 en 2004) en jeugdturnsters (2003). Hier bleek het verschil het grootst, namelijk 212,850 tegen 174,775. Individueel was Mijke Heemstra het beste.

Volgende week zaterdag worden er vanaf 13:30u opnieuw competitiewedstrijden geturnd.
Ook vinden in Breda dan de eerste individuele voorwedstrijden plaats.
Allen veel succes met de voorbereidingen komende week.

Nieuwtje 2014 item 48

Clubkampioenschappen 2014     (30-11)
Dit weekend stond in het teken van de jaarlijkse clubkampioenschappen voor de wedstrijdturn(st)ers, een goede voorbereiding op het nieuwe wedstrijdseizoen.
Zaterdag turnden de turnsters uit de plusgroepen, jong talenten en voor het eerst vonden er ook acro wedstrijden plaats.
Er waren zowel duo's als trio's. Hartstikke leuk om ook dit binnen onze vereniging te zien groeien.
Maar liefst 174 turners en turnsters kwamen dit weekend in actie.
Na een zeer geslaagde zaterdagmiddag, werd er vanmorgen om 09:00u alweer gestart met de meisjes uit de onderbouw.
Een goed gevulde tribune keek hoe sommige van hen hun allereerste meerkamp turnde als wedstrijdturnster.
Om 13:00u startten de bovenbouwturnsters en jongste jongens. Een drukke wedstrijdronde, maar ook dit verliep heel voorspoedig.
Na de prijsuitreiking kon er dan ook direct gestart worden met de warming-up van de turnsters uitkomend in de hoogste divisies en jongens/heren.
Ook dit werd keurig op tijd afgerond met de huldiging van de kampioenen.
HT'35 mag terugkijken op een zeer geslaagd weekend, een groot dankwoord aan alle vrijwilligers, juryleden, turn(st)ers en uiteraard het publiek.
Er is een groot aantal cupcakes verkocht waarvan de opbrengst ten goede komt aan de de actie Alpe d’Huzes / KWF 2015 – met als motto: “opgeven is geen optie!”.

De uitslagen zijn te vinden via 'wedstrijdturnen'.
Ook staan er inmiddels enkele foto's online... zie hier.

Nieuwtje 2014 item 47

Geslaagden assistentencursus niveau 2     (23-11)
Geslaagden-Sanne-FenneVandaag een spannende dag voor cursisten Sanne van de Pijl en Fenne de Jong. Zij hebben de afgelopen periode verschillende bijeenkomsten gehad, ook verschillende keren turnsters mee genomen naar de lessen.. zo ook vandaag, maar dan voor de laatste bijeenkomst: het examen.
Ook nu moesten er turnsters mee naar de cursuslokatie in Best. Aan de hand van de voorbereide opdrachten werden de cursisten vandaag beoordeeld op hun prestaties als assistent-trainster.
Sanne van de Pijl en Fenne de Jong wisten dit succesvol te volbrengen en mochten daarom na afloop hun diploma in ontvangst nemen.
Veel plezier en succes nog met het lesgeven bij HT'35 in de toekomst.

Tilburgse Kampioenschappen 2014

Tilburgse Kampioenschappen     (23-11)
10816048Dit weekend vonden in het T-Kwadraat de Tilburgse Kampioenschappen plaats. HT’35 was met een grote groep turnsters vertegenwoordigd.
De start van het nieuwe wedstrijdseizoen; Na een goed eerste optreden van de meeste turnsters, werden er verschillende medailles mee naar Helmond genomen.
Marieke Steijaert (Pupil 1-N3) behaalde goud, Charlotte Schapendonk (pupil 2-N3) werd derde. Anouk van Aerle en Daphne Donkers (pupil 2-N2) domineerden in hun categorie en werden eerste en tweede. Zo ook Tessa van de Kerkhof (senior-divisie 1), zij werd met afstand 1e. Lisette de Rijk en Inge Berkers, beide senior-divisie 2 werden tweede en derde.
Manouk Swinkels (jeugd1-N4) behaalde goud en Britt Claassen (senior-divisie 3) werd tweede.
Daarnaast mocht ook Vieve Snoeks (instap-N2) plaatsnemen op het podium, zij was jarig vandaag en daar moest natuurlijk even voor gezongen worden.
De volledige uitslag is te vinden onder het kopje 'wedstrijdturnen'.

Ook op zondag worden er verschillende successen behaald. Sara Kloor (pupil 1-N2) behaalt goud. Jill Hermans, jeugd-divisie 1 wordt tweede en Anouk van Herpen (jeugd-divisie 3) wint mede dankzij de hoogste punten op balk en vloer een mooie gouden medaille
Een mooie generale voor de clubkampioenschappen volgend weekend in het Turncentrum.

Nieuwtje 2014 item 46

Sinterklaasviering   (22-11)
IMG 3952Vorig weekend is Sinterklaas aangekomen in Nederland en komend weekend, vandaag kwam hij ook een bezoekje brengen aan onze turnvereniging.
's Morgens was de leiding al druk in de weer om alle toestellen klaar te zetten en de turnhal te versieren. Kinderen hadden mooie tekeningen gemaakt, welke uiteraard een mooi plaatsje kregen bij de spiegel.
Vanaf 10:00u kwamen de eerste kinderen en binnen zeer korte tijd waren er bijna 130!
Er werd verzameld op de grote vloer, waar na enkele Sinterklaarliedjes een optreden werd gegeven door een aantal meiden van de Zumba.
Rondom 10:30u kwam dan toch eindelijk Sinterklaas met zijn pieten. Die hadden wel zin in een feestje; ze kwamen al springend de hal binnen.. en dat op een verende turnvloer...
Een mooie Pietendans was het gevolg, zie ook het filmpje:
Sinterklaasviering 2014
De kinderen werden in groepen verdeeld en mochten naar de verschillende stationnetjes, springen op de trampoline, springen in de valkuil, hangen aan de brug, gooien met blokken, turnen aan de rekstok, lopen over de balk, klimmen over daken en gooien met cadeaujtes. Maar uiteindelijk ging het toch om het praatje met Sinterklaas.
Nadat alle groepjes overal geweest waren, werd er afgesloten in een grote kring en kregen de kinderen een leuk cadeautje, om vervolgens Sinterklaas uit te zwaaien en na te genieten van deze leuke ochtend.
Dank u wel Sinterklaas!

Benieuwd naar de foto's? Bekijk deze onder het kopje -foto's-  :)