Nieuws

Turnkamp 2017
Publicatiedatum: 17-09-2017


Ook dit jaar waren we te gast bij 'Ons Thuis' in Ommel, om ons jaarlijkse turnkampweekend door te brengen. Met maar liefst een maximum van 135 kinderen dit jaar!!!
Uiteraard waren er al enkele kinderen eerder aanwezig, maar pas vanaf 18:30u kregen ze toegang tot de jungle...
Nadat de kinderen hun spullen op zolder of in de slaapzalen hebben geplaatst, bedden hebben opgemaakt en we de ouders uitgezwaaid hadden, konden we beginnen..

We zouden er een jungle-avontuur van gaan maken.. en jawel hoor, al begin van de avond blijkt dat er een stel apen vanuit de jungle naar het kampterrein zijn gekomen om de prijzen weg te halen, te verstoppen, want plagen en vervelen vinden zij leuk.. alleen is de vraag natuurlijk waar die prijzen zijn gebleven. Ergens op het terrein. Het is echter aan de kinderen om de land/schatkaart hiervoor compleet te krijgen door middel van het spelen van de verschillende spellen. 
Dit doen ze in groepjes: aap, giraffe, krokodil, leeuw, olifant, papegaai, neushoorn, nijlpaard, slang, tijger, vlinder en zebra. Allen hebben een vlag en een eigen kleur. 
Tijdens uitvoeren van een speurtocht in het donkere bos moest het juiste spoor gevolgd worden en de dieren die onderweg gezien waren, onthouden worden in de juiste volgorde. Niet bij alle groepjes ging dit even goed, want lezen op het instructieformulier, rondkijken (in het donker) en dan ook nog het juiste pad vinden leidde bij een aantal groepjes tot verdwalen.. gelukkig was er leiding die hen uiteindelijk uit het donkere bos gehaald heeft en veilig naar hun bed heeft gebracht.. geen zorgen, alle kinderen lagen uiteindelijk netjes in hun bed!
Tegelijkertijd is er binnen in de accommodatie de kampdans aangeleerd, nog een paar keer oefenen, maar dan zullen alle kinderen deze nog regelmatig thuis laten zien, verwachten we..

Zaterdagochtend, vanaf 08:00u mogen ze de kinderen van de kamers en zich gaan opfrissen, om 08:30u is het ontbijt. Maar.. natuurlijk eerst de kampdans als ochtendgymnastiek en natuurlijk zingen voor onze jarige joppen Renske Bello en Jady Wilbers. Om 09:30 begint het bosspel, de groepen starten met het bouwen van een hun om vervolgens stratego te gaan spelen met, hoe toepasselijk, de figuren van Jungle Book: Hathi, Shere Khan, Jacala, Bagheera, Broer wolf, Raksha, Ikki, Baloe, Oe, Mang en Kaa. Hoe meer kaartjes van de tegenstanders worden veroverd, hoe meer punten. Ook kunnen er punten verdiend worden met het veroveren van de vlag. Bij sommige groepen gaat dit heel snel, anderen raken op het allerlaatste moment hun vlag nog kwijt.
Tussendoor is er tijd voor wat drinken en een appel.

Na de lunch wordt er in colonne gereden naar Asten, waar de kinderen een fotospeurtoch gaan doen. Twintig foto's moeten zo goed mogelijk nagemaakt worden op de juiste plaats, met het juist aantal personen, vergelijkbare kleding, decoratie, enz. Een grote uitdaging, allereerst om de juiste plaats te vinden en dan ook nog de foto zo precies mogelijk na te maken.
Ook krijgt iedere groep €0,50 en een banaan mee. De start van het ruilspel: kom met een zo'n origineel ander voorwerp terug! Dit was zeer uiteenlopend: een auto wieldop, barbie auto, pennen, brillen, windlicht met knuffelberen erin, een palmblad, snoep, potloden, puzzels, enz enz.
En natuurlijk op zaterdag 16 september de start van de Grote Clubactie. Er zijn er door de groepjes al 76 loten verkocht!!!
Ondertussen gaat het ook goed met het aantal puzzelstukken van de grote schatkaart...

Terug op het kampterrein is er nog wat vrije tijd en komt na 17:00u de frietkar. Hier waren ze wel aan toe, na al dat lopen vandaag. 
Als avondprogramma kunnen de kinderen zich opmaken voor de disco, ook de leiding helpt de kinderen met nagellak, make up, de haren. Sommigen hebben toepasselijke kleding bij zicht. Ook de leiding wordt gepimpt en loopt over een heuze catwalk om vervolgens de disco te laten starten met een echte DJ die ook verzoeknummertjes draait!
Er wordt volop gedanst, gezongen en gesprongen. Ook zijn er al kinderen naar bed, gewoon om daar nog even te kletsen, wat te snoepen of ook al te gaan slapen.
Om 23:00u is het overal stil.. op naar zondag!

Zondagochtend, vanaf 08:00u wakker worden en tot 09:00u de tijd om op te staan, aan te kleden, wassen, tanden poetsen en spullen opruimen. Alle kamers moeten leeg, de spullen op de bedden, zodat er alvast gepoetst kan worden. Na een ochtenddansje tijd voor het ontbijt. Om 09:30u de uitslag van de laatste stukjes van de schatkaart en dus het laatste stukje met het kruis erop waar de schat verborgen ligt. Team wit, de zebra's, winnen dit stukje en mogen dus gaan scheppen. Een tas wordt gevonden, maar helaas.. deze blijkt op slot met een cijderslot. Door middel van het spelen van spellen vanochtend moeten de juiste cijfers gevonden worden om de code te kraken. 
En dan heb je vier cijfers, maar dan weet je de volgorde nog niet. Na het spelen van vele spelletjes zoals lopen op blikken, sprinten, wedstrijdje handstand, puzzelspelletjes, hoepelen met het hele groepje, koekhappen (koekje moet van het voorhoofd in de mond, zonder handen), parcourslopen met een ei/bal op een lepel, enz kunnen stukjes materiaal gewonnen worden. Met 5x hetzelfde materiaal kan een cijferopdracht worden uitgevoerd en dus een cijfer van het slot gewonnen worden. Team roze, de nijlpaarden, bleken vandaag het eerste de code gekraakt te hebben: 9503.  Zij mogen de schat openen en vinden hierin de prijsjes: aapknuffels en -snoep. Gefeliciteerd!
Tot het laatst is het dus spannend gebleven, want ieder groepje had nog even veel kans om de code als eerste te kraken. 

Wauw, want een geweldig goed programma ook dit jaar weer. En wat hebben we geboft met het weer, op een paar enkele druppels na in Asten op zaterdagmiddag, is het stralend en zonnig geweest.
Alle vrijwilligers, AC, leiding, kampcommissie ontzettend bedankt voor dit mooie weekend. We hebben met z'n allen weer genoten en de kinderen daarbij nog het meest. Het was een enorme uitdaging om 135 kinderen te vermaken, maar het is ons weer gelukt!!! 

Voor foto's, klik hier...
O
ok was er een foto-speurtocht.. deze foto's zijn hier te vinden!

Grote clubactie 2017
Publicatiedatum:  10-09-2017

Vanaf zaterdag 16 september mogen alle leden van HT'35 van 8 jaar en ouder weer loten gaan verkopen.
Dit jaar bestaat er voor het eerst de mogelijkheid om zogenaamde "superloten" te (ver)kopen.
Meer informatie over de grote clubactie is te vinden, via deze link.

Vrijwilligersdag
Publicatiedatum: 03-09-2017

Op zondag 3 september vond de jaarlijkse vrijwillgersdag plaats.. bij de Brabantse Kluis in Aarle-Rixtel waar het spel "tour-de-boer" in groepjes is gespeeld..
verslag en foto's volgen (hopelijk) nog..


Start turnlessen HT’35
De zomervakantie is bijna voorbij, vanaf maandag 28 augustus starten de turnlessen weer:
- Gymzaal de Westwijzer (Cortenbachstraat, Helmond-West)
- Gymzaal St. Trudo (Gasthuisstraat, Stiphout)
- Gymzaal De Vendelier (Schutsboom, Brandevoort)
- Gymzaal Odulfusschool (Slegerstraat, Mierlo-Hout)
- Gymzaal Carolus (Markesingel, Brandevoort)

Er worden lessen aangeboden voor kinderen vanaf 3 jaar oud. In de kleutergroep leren zij alle basisvormen van bewegen, belangrijk voor hun motorische ontwikkeling. Vanaf 5 jaar zijn het turnlessen. Alle lessen worden gegeven door gediplomeerde train(st)ers.
In verschillende groepen is er plaats voor nieuwe leden, kijk op de website voor een volledig rooster van de mogelijkheden voor uw zoon en/of dochter: www.ht35.nl en/of neem contact op met onze verenigingscoördinator Ingrid Geven: vc@ht35.nl

In het weekend van 15-17 september vindt het jaarlijkse turnkamp plaats. Alle jeugdleden van 2005-2010 mogen mee.
Meer informatie, zie  'activiteitenkalender'.. Alle trainingen komen dit weekend te vervallen.

HT'35 in landelijke top-5 van turnclubs2017 ranglijst
Jaarlijkse worden de prestaties van turnsters uitkomend in de ere, eerste en tweede divisies bijgehouden en beoordeeld met punten.
Dit jaar is er door TurnSupporter ook een ranglijst gemaakt van verenigingen, dit op basis van de beste 4 turnsters.
HT'35 heeft natuurlijk ontzettend veel turnsters, maar blijkt landelijk ook zeer goed te presteren. Een mooie 5e plaats!

Seizoensafsluiting bij KidsPlaza
Vrijdagmiddag 30-06-2017 zijn meerdere test-, plus- en recreatiegroepen als afsluiting van het seizoen gaan spelen bij KidsPlaza in Helmond.
Wat hebben ze zich vermaakt, ruim 100 kinderen!
Er was wat lekkers, genoeg drinken en een ijsje om even af te koelen na het dansen en het maken van de groepsfoto.
Bedankt voor jullie gezelligheid en gastvrijheid, het was een zeer geslaagde middag.

Clubkampioenschappen 2017

Zondag 25 juni vonden de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats voor onze recreanten.
In drie ronden werd er geturnd door maar liefst 138 turners en turnsters!
Spannend was het zeker, de uitslagen en punten lagen dicht bij elkaar. Vanwege de mooie oefeningen die getoond werden, was het ook zeker niet gemakkelijk voor onze juryleden om hier de juiste punten voor te geven.
Na het turnen van alle toestellen was de uitslag bekend:
2012: 1) Lena Roosen 32,40 / 2) Eva Verstijnen 31,50 / 3) Zoë Peeraer 30,875
2011: 1) Julie Vermulst 33,60 / 2) Lise Smits 32,90 / 3) Lise van Tetrode 31,90
2010: 1) Lynn Sonneveld 33,80 / 2) Nova Timmers 33,50 / 3) Amy Grinwis 32,90
2009: 1) Esmee Schatorjé 34,60 / 2) Liz Borton 33,40 / 3) Emma Boeren 33,00
2008: 1) Sophie Herwarts 35,00 / 2) Janneke Ettema 32,90 / 3) Xenia Dejanovic 32,30
2007-2006: 1) Dewi Jonkers 34,20 / 2) Linnéa Hommering 32,30 / Lisa Kollenburg 32,00
>2005: 1) Emma Hagens 34,50 / 2) Loeka Geven 34,10 / 3) Jennifer Andrada 32,10
Jongens 18.30u: 1) Bart Ronken 43,10 / 2) Hugo Boersma 42,90 / 3) Kiyan Mirzai 40,50
Jongens 19.30u: 1) Mathé Koppens 41,80 / 2) Johnny Brouwens 41,40 / 3) Mark van Dijk 41,30

Volledige uitslagen zijn hier te vinden

Toestelkampioenschappen heren in Tilburg
In Tilburg werd er door onze heren geturnd om een medaille per toestel, waarbij goed gepresteerd is door onze jongens. Hier de medaillewinnaars:
Mees Holtackers (div. 3 instap): vloer 1e,  voltige 1e, brug 3e, rek 2e
Nick van Heugten (div. 3 instap): vloer 3e, sprong 1e
Lucas van Dijk (div. 4 instap): brug 2e
Milan van Deursen (div. 4 instap): sprong 2e, brug 1e
Jens Lindroos (div. 4 pupil): voltige 3e, brug 3e
Imre Remmerswaal (div. 3 pupil): voltige 3e
Koen Janssen (div. 3 junior-1): sprong 1e
Danny van Roy (div. 2 senior): ringen 2e


Volledige uitslagen zijn te vinden via 'wedstrijdturnen'